Led & Relamping

LED & RELAMPING
EEN EERSTE TIP

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste LED-oplossing te kiezen. Doe daarom in het volste vertrouwen beroep op de specialisten van AF Energy. Zij stellen met plezier hun kennis tot uw beschikking en zoeken samen met u naar de beste LED-oplossing rekening houdend met uw specifieke toepassingen.

ALGEMEEN

Energie is vandaag van fundamenteel belang in alle economische sectoren.

Het stijgend verbruik als gevolg van de sociaal-economische ontwikkeling veroorzaakt problemen die aangepast moeten worden met oplossingen die gebruikmaken van vernieuwende technologieën.

De toenemende schaarste van de grondstoffen vereist investeringen in systemen die minder energie verbruiken en de ontwikkeling van vernieuwbare energiebronnen.

AF Energy is zich bewust van die eisen en combineert dan ook de economische efficiëntie met aandacht voor het milieu.

Een hoge energie-efficiëntie betekent kostbesparingen voor de eindklant, of het nu om particulieren of instellingen gaat. En bovendien zorgt dit voor positieve milieueffecten.

AF Energy ontwikkelt voor zijn klanten dan ook de modernste technische oplossingen, in combinatie met de beste economische voordelen. Zo realiseren wij installaties die u toelaten de voordelen van het systeem optimaal te benutten en er tegelijkertijd voor zorgen dat u zo snel mogelijk uw investering terugwint.

Een LED is een diode die in verbinding staat met een passieve optisch-elektrische component en op die manier licht uitstraalt. De naam is een afkorting van de Engelse term Light-Emitting Diode.

VOORDELEN

LEDs bieden veel voordelen vergeleken met traditionele verlichting : laag energieverbruik, lange levensduur, milieuvriendelijk, geen ultravioletstralen, geen opwarmingstijd en schokbestendigheid zijn slechts enkele van hun troeven. Hieronder worden verschillende voordelen van LEDs gedetailleerd toegelicht.

LAAG ENERGIEVERBRUIK

Een LED verbruikt bijna 10 keer minder energie dan een gelijkaardige hallogeenoplossing. Vergeleken met spaarlampen, buislampen en gasontladingslampen ligt het energieverbruik 3 tot 5 keer lager.

DUURZAAMHEID

LED-systemen hebben een 5 tot zelfs 30 maal langere levensduur dan traditionele lichtbronnen, al naargelang het lamptype waarmee men ze vergelijkt.

De levensduur wordt meestal uitgedrukt in aantal verlichtingsuren.

GEEN OPWARMTIJD

Een LED-module heeft geen opwarmtijd nodig om zijn maximale lichtintensiteit te halen.

Een LED-module mag zo vaak als nodig aan- en uitgedaan worden zonder dat dit de levensduur negatief beïnvloedt.

Dat is een belangrijk voordeel van zo’n modules als zij gebruikt worden in combinatie met aanwezigheids- of bewegingsdetectoren.

MILIEUVRIENDELIJK

LED-systemen vergen weinig onderhoud en moeten veel minder frequent vervangen worden dan traditionele lichtoplossingen.

Bovendien bevatten LED-systemen geen kwik en moeten zij op het einde van hun levensduur geen chemische afvalbehandeling ondergaan, dit in tegenstelling tot gasontladingslampen.

BETAALBAAR

Het is geen geheim dat LED-systemen het duurst zijn bij aankoop, maar hun zuinige energieverbruik en hun lange levensduur maken hen tot een rendabele oplossing.

AF Energy zal met plezier het rendement (ROI) van uw specifieke lichtproject voor u berekenen.